Thursday , June 20 2024

Silent Burden – Primal (Special Edition)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, Lab Complete Productions, betyg: 6]

Svenska Silent Burden gör så mörk electro att tankarna förs långt tillbaka i mitt förflutna. Man funderar på hur medlemmarna i denna duo egentligen mår, men när man följer gruppen på olika forum förstår man snabbt att här finns mycket liv och passion, hur svårt det än är att ta in dem när man lyssnar på Primal.

Primal, som är gruppens debutalbum, innehåller en dryg timmes musik. Tonen är rakt igenom mörk, men det blir aldrig tråkigt eftersom Silent Burden verkligen förstår att variera soundet. Maskinisten Zebior har gjort ett förträffligt jobb med den genomarbetade musiken. Prosperia Dox vokala insatser är lite svajiga, men i sina bästa stunder är hon briljant. Låtarna är ofta ganska svaga, men den varierande ljudbilden lyfter upp flera spår. Bäst blir det på singeln “Crimson Moments”, med sin charmiga synthslinga, och “Bed of Blood” som har en smittande refräng.

Något som man kan beundra gruppen för är att de redan på debuten har fått med flera internationella storheter som remixat materialet. För Legendary Pink Dots, Red Flag och Assemblage 23 har verkligen satt avtryck i den genre Silent Burden vill tillhöra. Remixarna har satt en mer lättillgänglig ton på låtarna, vilket kan bli en språngbräda ut för gruppen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …