Friday , February 3 2023

Dave Stewart – Lucky Numbers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Weapons Of Mass Entertainment / Playground, betyg: 7]

Dave Stewart fortsätter att vara den utmärkta popsmed han varit sedan tiden i Eurythmics. Redan då visade sig hans influenser från diverse rotmusik. Likaså har karriären därefter genomsyrats av såväl country som blues, rock, folk, gospel och soul. Oftast paketerad i en färggrann popkostym och inte sällan försedd med drag av förgångna tider. Så är det även på Lucky Numbers där countrysångerskan Martina McBride gästar på “Every single night”. Låten förekommer här i två utföranden, varav ena versionen är menad för radiospelningar. Men är det albumets bästa låt? Jag tycker inte det. Jag föredrar den tunga, Lennon-påminnande “Satellite” och den vackra, något smöriga balladen “You and I”. Men allra bäst är den ännu vackrare, Leonard Cohen-liknande duetten “Nashville snow”, med Karen Elson på gästsång. och så albumets orgelförsedda titelspår “Lucky numbers”, som har ett sådant där avspänt, asskönt häng som bara gungar och rullar fram i närmare fem minuter. Mer medryckande än så blir ingen låt på Lucky Numbers. McBride och Elson är inte Dave Stewarts enda gäster den här gången. Andra som hjälper till är Vanessa Amorosi, Holly Quin Rah, Laura Michelle Kelly och Ann Marie Calhoun. Jag vill absolut inte påstå att Lucky Numbers kommer överraska eller förvåna någon som generellt gillar Stewarts musik, och plattan kunde gott ha lite fler rockiga spår, men med nämnda höjdpunkter skulle jag sakna skivan om jag inte hade den, så inte minst för de låtarna rekommenderas den varmt.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …