Saturday , June 22 2024

The Slytest – Get Your Front Seat Tickets to This Train Wreck

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bird Will Sing For You, betyg: 3]

Från södra Sverige till huvudstaden med en fyraspårs vinyl-EP i näven och ny laguppställning står nu The Slytest redo att ge ut sin debutfullängdare. Inspirationen sägs vara amerikansk sjuttiotalspop, klassisk rock´n´roll, Wilco, Bruce Springsteen, blues, punk och 70-talets pop´a´roll. Och där nånstans tror jag problemet finns. Det låter spretigt, otydligt, räddhågset och utan tanke på vad bandet egentligen vill. För var nånstans i allt detta hittar man The Slytest själva? Ingenstans, om ni frågar mig. Jag hör bara ett band som tycker att det är skojigt att spela musik men som inte har någonting att säga.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …