Friday , February 3 2023

The Slytest – Get Your Front Seat Tickets to This Train Wreck

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bird Will Sing For You, betyg: 3]

Från södra Sverige till huvudstaden med en fyraspårs vinyl-EP i näven och ny laguppställning står nu The Slytest redo att ge ut sin debutfullängdare. Inspirationen sägs vara amerikansk sjuttiotalspop, klassisk rock´n´roll, Wilco, Bruce Springsteen, blues, punk och 70-talets pop´a´roll. Och där nånstans tror jag problemet finns. Det låter spretigt, otydligt, räddhågset och utan tanke på vad bandet egentligen vill. För var nånstans i allt detta hittar man The Slytest själva? Ingenstans, om ni frågar mig. Jag hör bara ett band som tycker att det är skojigt att spela musik men som inte har någonting att säga.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …