Saturday , January 28 2023

Navid Modiri & Gudarna – Ska du verkligen skjuta ner månen med den där?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bad Taste Records, betyg: 7]

Navid har hörts i radioprogrammet “Frank”, setts i “Filmkrönikan” och lästs i diktsamlingen “Skrik om du brinner”. Bland annat. Och så har han spelat musik också, en slags medveten popreggae som svänger ganska bra. Jag säger “har spelat”, för från 2009 tills nu har bandet legat nere. Det var i december som det skulle göras en engångsåterförening, men i stället resulterade det i denna platta.

Här varvas rytmer, pop, hip hop, sväng och multikulti i en salig och svängig blandning som får det att spritta i benen och rycka i dansnerven. Tio stundtals riktigt bra låtar som sprider en skön må-bra-stämning med energi och värme.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …