Wednesday , June 19 2024

Mattias Hellberg – Guri Molla

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Moozy music, betyg: 7]

Mattias Hellberg är ett sånt där namn som man inte riktigt vet var man ska placera. Han har spelat med alla möjliga inom olika genrer. Ett tag hade han duon Hederos & Hellberg och för några år sedan startade han en solokarriär ihop med en vit älg. På senare tid har han varit medlem i Nationalteatern och lirat med Håkan Hellström. Nu verkar det vara solokarriären som gäller igen, för han har varit uppe i hemtraktens värmländska skogar och klämt ur sig en skiva som gästas av bland annat Goran Kajfes, Jonas Kullhammar och Kajsa Grytt.
Musiken kan beskrivas som en charmig mix av pop, rock och soul. Det finns gott om hjärta och själ och det är bra sväng rakt igenom. Synd bara att så få förmodligen kommer att höra skivan, för har Mattias Hellberg överhuvudtaget några fans? Att bara vara bra räcker inte, i ett artisteri måste det finnas en tydlighet och en personlighet också och Hellbergs dito är ganska luddig. Men som sagt, en riktigt bra skiva är det.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …