The Tranq – Loss is for the masses

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Birds Will Sing For You, betyg: 4]

Efter singlarna “Dissident” och My heart is a yo-yo” släpper nu det femhövdade Örebrobandet The Tranq sitt debutalbum. Bandet bildades 2009 som Tranquillo Redentor men har sedan dess kortat namnet och varit med som förband på Erik Hassles Sverigeturné. Hassle förresten, vad hände med honom? The Tranq får passa sig så de inte faller in i samma glömska. När jag först hör plattan tycker jag att bandet fått till ett ganska spännande sound på sin alternativpop, men det gäller även att ha låtar som sätter sig och det hör jag inte riktigt bland materialet. Så vid andra lyssningen börjar intresset dala och det återhämtar sig aldrig riktigt.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …