Red Mecca – You Were Never Here

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Massproduktion / Playground Music, betyg: 5]

Någonstans i gömmorna där hemma har jag en gammal singel med Red Mecca från slutet av 90-talet. Därför är det lite roligt att namnet plötsligt dyker upp igen, såhär väldigt många år efteråt.

Red Mecca består av Jan Strandqvist (före detta Brända Barn) och vokalisten Frida Madeleine. De började med att släppa singeln “I will disappear” och därefter detta sexspårsalbum som faktiskt är gruppens första. Debuten från millennieskiftet låg färdig och klar men gavs aldrig ut.
Red Mecca gör svårkategoriserad musik som hamnar nånstans i gränslandet mellan synth, elektronica, dansmusik och depprock. Det låter mörkt och elektroniskt och ger känslan av att kliva in i en dekadent alternativklubb i en källare i Berlins mest depraverade kvarter.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …