Knivderby – Olösta gåtor ur mänsklighetens historia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Novoton / Border, betyg: 7]

Punkslynglarna i Knivderby har kommit till sin femte fullängdare. och denna gång har de putsat till sitt bråkiga sound en smula. Men bara en smula, musiken är fortfarande full av energi, attityd och störigt punkskrammel.

Tidigare har gruppen spelat in i sin replokal och det har ärligt talat låtit lite sisådär. Denna gång märks det att bandet har ägnat mer tid till att putsa på såväl låtar som produktion och bandet tar helt klart ett kliv upp, enligt mig.

Många av spåren har väldigt fina poprefränger gömda nånstans där under elgitarrskränet. I andra spåret “Från din mun in i Guds öron” kommer Kajsa Grytt in och sjunger duett och hennes röst passar ypperligt ihop med Knivderbys musik.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …