Skunk Anansie – An Acoustic Skunk Anansie Live In London

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, EarMusic / Playground Music, betyg: 0]

Ärligt talat så trodde jag att Skunk Anansie dog ut likt en dinosaurie med det 90-tal bandet dominerade så hårt. Till viss del stämmer den uppfattningen. Men vad jag hade missat var att gruppen efter ett nio år långt “uppehåll” återkom 2009 med ett samlingsalbum titulerat Smashes And Trashes och att bandet därefter gett ut både Wanderlustre och Black Traffic. Därefter föddes idén att omarbeta bandets mest uppskattade låtar, framföra dem akustiska och förstärka det hela med en stråksektion. Från början skulle bara låtarna spelas in i studio, men tanken växte och det hela slutade med att britterna gav en hel konsert inför 900 hänförda fans. Konserten filmades, så förutom skivan kan man nu skaffa den på dvd och blu-ray också, om andan faller på. Sångerskan och queer-ikonen Skin tvekade tydligen inför om hennes röst skulle klara det här mer avskalade, nakna och stillsamma sättet att nå ut med låtarna, men en sak är saker: hon är en bredare och mer variationsrik vokalist än man kanske anar då man endast hört henne rocka elektriskt. Således är det mycket tack vare Skin och hennes färdigheter som An Acoustic Skunk Anansie Live In London blivit så lyckad som den blev. Jag tycker om den här skivan. Den är skön att lyssna till, underhållande och utrustad med vissa överraskningar. En av dessa är att man framför Paul Wellers “You do something to me”. Skunk Anansie gör vanligtvis inte covers, men den här flyter fint in i det övriga materialet och passar Skins röst. Har ni saknat Skunk Anansie så passa på att ta upp kontakten. Själv hoppas jag på en ny, hårdrockig och elektrisk platta till nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …