Wednesday , May 22 2024

Sexpack – Pastoratet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Idiot Records, betyg: 5]

Punkbandet Pastoratet spelade in ep:n Sexpack redan förra sommaren och sedan november 2012 har låtarna funnits tillgängliga på Spotify, iTunes och för gratis nedladdning på Soundcloud. Bandet består av fem snubbar som inte fyllt fyrtio än, som lirat sedan 90- talet och är influerade av amerikansk punk från 80-talet och framåt, rock, hardcore och hårdrock. Texterna är på svenska, låtarna är melodiösa med mycket körande, och ingenting är nytt under solen. Skivan inleds med att eventuelle Palme-mördaren Christer Pettersson som avled 2004 sjunger “Rövarnas visa” och därefter framför Pastoratet “Medicin för en lycklig själ”, “Mitt liv till 40 %” som handlar om sponken, “Enligt säkra källor”, “Fredrik” kängar naturligtvis Reinfeldt och hans regering på käften, “Stick din lilla diva” och “Köpt” är den gamla vanliga knogmackan till överklassen. Ingen av låtarna är dåliga, ingen av dem är heller nyskapande och ingen sticker ut och är jättebra. Man har hört det förut och gillar man svensk punk i stil med Asta Kask så har man halva inne och lär gilla andra halvan också. Jag saknar dock texterna i omslaget, men lyssnar man tillräckligt noga framgår det mesta av vad som sjungs. Gruppen kommer från Skövde och Tidaholm, vilket hörs på dialekten, men det är inte den som gör musiken för snäll och medgörlig för att jag ska gå igång ordentligt på detta. Det här låter helt enkelt 90-tal och den punkeran har alltid varit för popig för min smak.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …