Saturday , January 28 2023

Congo Natty – Jah Warriors

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[Singel, Big Dada Recordings / Playground Music, betyg: 6]

På sin nya platta Jungle Revolution finns “Jah warriors (Congo Natty meets vital elements mix)” och det är den versionen som inleder singeln Jah Warriors. Därefter följer ytterligare fyra olika remixer av samma låt och ja, sådana singlar kan ju vara brutalt jävla trista att lyssna på, men Michael West, som Congo Natty egentligen heter, har förvandlat låten så mycket varje gång att man faktiskt inte tröttnar på att höra skivan trots att man lirar den flera gånger i rad. Vem är denne West då? Jo, en snubbe född och uppvuxen i Tottenham med vit mor och svart far. Han kallar sig bland annat Blackstar, Conquering Lion, Lion Of Judah, Micron, Tribe of Issachar, Micski, Ras Peace, Ras Project, Rebel MC, Tribe Of Issachar och X Project. West var en av pionjärerna som skapade musikstilen jungle under 90-talet, men hade sin första hit redan i slutet av 80-talet med Double Trouble som Rebel MC. Låten hette “Street tuff” och hamnade på Englandslistans tredje plats. Huruvida Jah Warriors kommer nå en liknande framgång låter jag vara osagt, men det är en bra låt som gör mig spänd att höra fullängdaren den ligger på. Personligen föredrar jag annars renodlad reggae framför de mer stressande genrekombinationer som bildar jungle, men då låten är bra är allting gott. Sen mår remixarna passa bättre på dansgolvet än i vardagsrummet, men det är bara en smakfråga.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …