Social Ambitions – Hunger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Electyric Fantastic Sound, betyg: 5]

Denna Stockholmsduo består av Anders Karlsson och Mikael Borelius och har spelat ihop i åtta år. Detta är det andra albumet. Debuten kom för tre år sen och hette Almost Gone. Här på uppföljaren finns det några riktigt fina stunder, men det spretar för mycket och det känns inte som att duon vet vad den vill. De blandar svenska och engelska texter, och musiken har heller inte hittat sin form. Ibland är det 80-talsinfluerad synth, ibland drar det åt househållet och i något fall hörs även lite bitmusik. Bra melodisinne och bra dansgolvskänsla i vissa låtar ligger på plussidan, men bristen på riktning och tanke hamnar på minuskontot.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …