Sensommarfestivaler 2013

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

Semestern är över för många och sommaren må snart lida mot sitt slut, men friskare vindar och mörkare kvällar är inget som stoppar musikens ljuva toner från att sprida sig som en löpeld över vårt avlånga land. Festivaler verkar vi aldrig kunna få nog av och vare sig du befinner dig mitt i storstan eller ute på vischan kan du vara säker på att det finns ett gäng festivalälskare som styrt upp ett gig närmare än du tror.

Tack vare den otroliga musikbredd som finns i Sverige erbjuds festivaler inom i princip alla tänkbara genrer. Här är ett litet urval bland de svenska sensommarfestivalerna år 2013:

Live At Heart – 4-7 September, Örebro
Om inte en slogan med “Sveriges största musikfestival” var skäl nog att besöka denna tillställning så kan vi också meddela att det även är norra Europas största “showcase” och mötesplats för musikbranschen. Fullt fokus läggs på musiken och festivalen ger relativt okända men intressanta artister möjligheten att ta emot folkets jubel. Här erbjuds allt från folkmusik och blues till hårdrock och skatepunk.

Helldorado Rock – 7 September, Eslöv
Om du inte tidigare besökt Trollsjön mitt i centrala Eslöv är det verkligen på tiden att du planerar en trip dit. Varför inte kombinera resan med en rockfestival när du ändå är ute och far? För här på en av Sveriges absolut vackraste platser arrangeras framtidens rockevenemang, Helldorado Rock. Utöver den fantastiska naturen erbjuds massor av band, försäljning, mat och dryck.

Söderslätts Countryfestival – 13-14 September, Anderslöv
För andra året i rad bjuder skåne in till countryfestival i den lantliga andan för hela familjen. Förutom den western-inspirerade maten och skönt svängande countrymusiken erbjuds allt från linedance och bull riding till barnaktiviteter och western riding-tävling och mycket, mycket mer.

Karamell – 18-19 Oktober, Jönköping
Detta här är festivalen som sätter deltagarkulturen i fokus och passar perfekt för dig som älskar att se och lyssna på yngre, osignade band som vill vara aktiva lika mycket som att få ett gig. Omkring 40 stycken speltider erbjuds samtidigt som det också finns tid och rum för spännande workshops och intressanta föreläsningar.

Vad väntar du på? Skynda dig att fixa biljetter nu så du inte missar någon av sommarens sista festivalchanser. Sitter du kanske också med ett American Express betalkort i plånboken har du större chans att se dina favoritartister genom tillgång till förhandsbokade biljetter och till vissa evenemang även förköpsbiljetter innan de släpps till allmänheten.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …