Saturday , January 28 2023

Topgun – Container

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Electric Fantastic Sound, betyg: 5]

Jay-Jay Johanssons storebror har även ett han ett fantasifullt namn, nämligen SEM Hilti Johansson, och dessutom har båda bröderna den elektroniska musiken i blodet. Hilti är mer old school-synthig, men låter samtidigt inte särskilt traditionellt synthig – om ni får ihop den ekvationen? Jag får det knappt själv, men stundtals gillar jag det jag hör även om jag inte riktigt kan sätta namn på det.

Tydligen består denna platta av det bästa som Göteborgaren producerat under de senaste femton åren i under namn som Uziel 33 och Hiltipop. Tanken är att på nåt sätt rensa systemet så att han kan släppa det gamla och gå vidare. Och kanske skulle han börja utforska nya musikaliska områden framöver, för jag tror inte att Hilti är en synthare innerst inne. Han låter mer som en blueskille som spelar synth som han tror att det ska låta.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …