Saturday , January 28 2023

Ola Aurell – Sagor För Trasiga Barn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Branschen / Plugged Music, betyg: 9]

Konvolutet till Ola Aurells Sagor För Trasiga Barn borde vara ett föredöme för alla som ger ut skivor. För det första är omslagsbilden så skev att man tveklöst blir intresserad av innehållet. Sedan är det ett digipack med ett häfte som innehåller samtliga sångtexter, plus ackorden till låtarna. Bilder och all nödvändig info finns där också. Helt perfekt, med andra ord. Innehållet är inte mycket sämre. Ståuppkomikern har gjort succé på både Västerviks visfestival och Raw Comedy Club, han uppträder på alla möjliga och omöjliga ställen, samt har gjort en framgångsrik platta tidigare som nu också ska distribueras av Plugged Music. Vi pratar alltså vispop här, ibland med tydliga countrykomp, och hela tiden med de mest fantastiska sångtexter på svenska. Aurell är som en fräck, humoristisk och fullkomligt störd (på ett bra sätt) mix av Kjell Höglund och Cornelis Vreeswijk, då den sistnämnde på 60-talet ägnade sig mer åt humor än epistlar. Aurells lyrik är vansinnigt rolig, rå och samtidigt intelligent. Killen är en ordkonstnär utan gränser och den som uppskattar lagom mysigt och politiskt korrekt “skoj” kan ju bara glömma den här plattan. Aurell värjer inte för knark, sprit, könssjukdomar, djurplågeri, mördare, perversioner, att vara född ful, äggkokning och Gud. Faktum är att hans texter bäst kan beskrivas som gränslösa och för att inte missa alla knäppa, sköna, sjuka detaljer får man läsa texterna i häftet medan man lyssnar, eller spela plattan gång på gång. Det är några av musikerna på Weeping Willows som kompar Ola Aurell och Johan Johansson (Winnerbäck, Sundström, Höglund) har producerat detta mästerliga verk.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …