Saturday , June 22 2024

Dödsvarg – Om Det Där Med Omänskliga Relationer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Suicide Records, betyg: 4]

Vore det inte för Jon Ekströms juvenila skrikande så kunde Dödsvargs nya ep vara en rätt tilltalande historia. Enmansbandet som består av nämnde Ekström på både gitarr, vrål, dator, inspelning, mixning och även omslag, gör tung, vinterslaskig, slamrig och mörk rockmusik som domineras av upprepningar och som i sina bästa stunder blir riktigt suggestiv. Hade han ersatt “sånginsatserna” med en riktig sångare, eller åtminstone en growlare som klarar av att frasera så texterna hörs, så hade Om Det Där Med Omänskliga Relationer säkert tilltalat fler än vad den gör i nuläget. Men det är möjligt att Dödsvarg inte har ambitionen att nå ut till många fler än kompiskretsen. Jag tror dock att han skulle kunna göra det, med lite vilja och denna enda ändring av soundet. Att skivan sedan låter heminspelad gör inte så mycket. Musik av det här råbarkade, primitiva slaget kräver inga glansiga proffsproduktioner. Ep:n innehåller fyra låtar, i tur och ordning kallade “Blod”, “Synergieffekter”, “Våld” och “Åt helvete med allt”. Vad de handlar om vet jag inte, men det är ingen musik man har i lurarna när det är sofflocket som gäller. Så mycket är säkert.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …