Phanatos with Elina Tervonen – Wild As The Silent Night

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Phanatos Productions, betyg: 6]

Varför singeln Wild As The Silent Night gavs ut redan 2011 och nu som först hamnat på Zeros redaktion är ett litet mysterium, men trots att plattan är gammal så är den värd en viss uppmärksamhet. Här samarbetar Phanatos med sångerskan Elina Tervonen på två spår. Titeln till den första är också skivans titel och sång nummer två är en kortare, mer bagatellartad sak kallad “The archways above the hollow”. Vi talar drömsk, pianotung, meditativ musik här med nästan viskande sångröster och det hela är fridfullt, fint, men känns också lite lurigt, som om en giftorm väntar någonstans i det höga gräset i paradiset. Jag gillar det, men en singel känns lite kort. Det är knappt att man kommit i stämning och hunnit vänja sig vid landskapet innan resan är över. En homogen fullängdare hade gjort sig klart bättre och verkligen fått tid att ta med lyssnaren på en djupare tripp. Men visst är “Wild as the silent night” en vacker och gripande sång. Jag önskar mig bara mer av det goda, för visst är detta värt att bygga ut till något större, som att göra ett tv-avsnitt till en långfilm?

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …