Thursday , June 20 2024

Sonjagon – I Am Terra The Earth

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Kvalität / Border, betyg: 6]

“Racketeering ends”, “Gondor”, “Below the sea” och “I am Terra the earth” heter de fyra låtar som fulländar Stockholmstrion Sonjagons nya ep. Ska man tro allt man läser är det en, för många, väldigt efterlängtad skiva. År 2009 debuterade nämligen gruppen med då kritikerhyllade fullängdaren Arches, vilket tog bandet till diverse festivalscener, men någon uppföljare gav de inte ut. Förrän nu. I Am Terra The Earth är en fristående cd i väntan på fullängdaren som är på gång, så den Sonjagon-törstande ökenvandraren kan äntligen släcka flammorna i halsen för tillfället, men också, lite senare, skjutsa vatten över hela brasan. Personligen känner jag mig dock inte lika överhettad som fansen. I Am Terra The Earth är en trevlig och fin liten skiva, absolut. Den har sina poäng och sin charm, de fyra spåren växer fram efter ett par lyssningar och stämningarna i låtarna glider fram som vågor mot en strandkant. De påminner om varandra, framförallt från håll, men ingen av dem ser likadana ut och ju mer man närmar sig dem, desto personligare framstår de som. Den här melankoliska, gitarrbaserade indiepopen med sina krautliknande trummor och skevt sköna sång är definitivt tilltalande när humöret är det rätta, men kan bandet bygga och styra det fullmatade fullängdsskeppet över oceanen igen? Det visar sig. Ser med spänning fram mot den dagen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …