Friday , February 3 2023

Nord & Syd – Som en människa

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hybris / Border Music, betyg: 9]

Skrapar man lite på musiksverige så märker man att det finns en hel massa fin pop som ligger där och bara väntar på att bli upptäckt av flera. Nord & Syd är ett sådant exempel. Gruppen har medlemmar från band som Laakso och Vapnet, men när kvintetten kommer tillsammans blir helheten starkare än summan av delarna. För det här är en av årets bästa skivor så här långt.
Kalla det pop på svenska om ni vill, för det är det. Men Nord & Syd är mer än så. De är stora känslor och minimalism på samma gång, inlindade i ett indietäcke broderat med mollackord. Fina melodier, en ljudbild och stämning som andas klassisk depprock och nämnde jag den fantastiska sången? Nu är det dags att dra igång hajpen på allvar. Men ni får klara er utan mig ett tag, jag har fullt upp med att lyssna på den här strålande skivan.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …