Data Romance – Other

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Sound Pollution, betyg: 6]

Bedömningen av musik är så otroligt beroende av hur man använder den. Skulle jag slå mig ner i soffan och intensivlyssna på denna kanadensiska duo och deras electronicapop som ömsom smeker ömsom bråkar skulle jag nog tröttna rätt snabbt. Dels har vi ju redan både ett The Knife och ett Club 8 hemma i Sverige och dels är det nog inte musik som gör sig bäst när man lyssnar aktivt och ingående på den. Men när jag skriver detta håller jag på att renovera lägenheten. Jag flyttar gamla Zerotidningar från ett rum till ett annat, dammar av bokhyllor och monterar ny kontorsstol från IKEA. Och jag märker att Data Romances musik studsar rätt fint mellan de för tillfället kala väggarna. Så ett tips: ska ni få bästa möjliga lyssningsupplevelse av Data Romance, ha på musiken (ganska högt) medan ni tapetserar om eller lägger laminatgolv.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …