This Is Head – The Album ID

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Adrian Recordings / Border Music, betyg: 7]

Malmökvartetten har blivit hyllad bland kritiker och musikkännare, vunnit priser och blivit allmänt omhuldad, men fortfarande är bandet okänt för den breda allmänheten. Ska andra skivan kunna ändra på det? Nja, tveksamt. För det här bandet går sin egen väg, gör som de vill och hånar inställsamhet och minsta motståndets lag.
Det betyder inte att plattan är svårlyssnad, tvärtom är den både bra och lättillgänglig. Man behöver bara sätta på den och öppna sinnena så letar den sig in i ditt system.
This is head låter exakt så som kritiker brukar gilla: poppig rock, smutsigt men ändå melodiöst, med drag av både skränigt vitt oväsen, depprock och allmänt flum. För uppföljaren är mindre kraut och mer drömsk än vad debuten var. Det byggs stora luftiga popslott som står redo att ta emot alla gäster som vill kliva in i den smått magiska rockvärlden. Jag är redan på väg.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …