The Plastic Pals – Turn The Tide

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Polythene Records, betyg: 8]

Ett par cowboyboots ligger slängda på golvet på omslaget till The Plastic Pals nya, hett efterlängtade album. Men nej, det betyder inte att bandet har övergett sin lätt psykedeliska men jordnära och poetiska pop/rockmusik för country. Fansen kommer känna igen bandet. Fansen kommer gilla plattan. Fansen kommer att bli nöjda. Håkan “Hawk” Soolds karikaristiska röst är intakt, hans fina texter likaså, och bakom honom lirar Bengt Alm, Anders Sahlin och Olov Öqvist lika pålitligt som någonsin förut. Chris Cacavas (Green On Red) har producerat, delvis mixat och spelat in, samt gästar på keyboards, munspel och bakgrundssång. Ni som minns albumet Good Karma Café minns säkert att han medverkade på den skivan också. Ni som inte minns plattan har säkert inte hört den, men när ni har köpt Turn The Tide lär ni köpa den också. The Plastic Pals är nämligen ett band som det är lätt att uppskatta. De har en värme i sin musik, ett sound, ett flyt och en förmåga att låta klassiska, och sådant bör inte förringas. Tyvärr har de inte uppnått de framgångar de förtjänar. Det här är inget band som hypas hänsynslöst eller som hamnar på listor eller vevas ständigt och jämt på radio. Nej, The Plastic Pals får nöja sig med smulorna, fast de egentligen förtjänar tårtan. Upptäck dem nu, så kanske du också kan delta i tårtkalaset när alla sömniga popnördar vaknat till sent omsider och tagit dem under sina vingar. Det här är finfin popmusik. Personlig popmusik. Popmusik som du förtjänar att få lyssna till och tycka om. Amen.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …