Saturday , June 22 2024

Club 8 – Above The City

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador, betyg: 7]

Vet inte vad jag ska skriva om Club 8:s nya platta som jag inte skrivit om de sju tidigare. Stämningsfullt, len sång, fina melodier…allt det där vet ni ju redan vid det här laget. Det är så Club 8 låtit genom åren och det är så duon låter nu. Fast jag tycker nog ändå att bandet blivit lite vassare och intressantare för varje skiva. Det handlar inte om några stora lappkast i musiken, mer om att Johan Angergård och Karolina Komstedt förfinar, utvecklar och experimenterar med sitt redan lyckade koncept. Club 8 är ett av de behagligaste banden man kan lyssna på, det har de varit sedan starten, men i några spår vågar gruppen testa nya saker, dra upp tempot, variera sig. Det växlar från Twin Peaks-stämning till riktigt dansanta saker. Äh, gå bara in på Spotify och lyssna. Det låter bra, ni kommer inte att bli besvikna.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …