Sin Fang – Flowers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Morr Music, betyg: 7]

Egentligen heter han Sindri Már Sigfússon och kommer från Island där han gjort sig ett namn tillsammans med sin grupp Seabear´s. Flowers är Sin Fangs tredje soloalbum och plattan är producerad och inspelad av Alex Somers som gjort samma sorts jobb för Sigur Rós och Jónsi. Med Flowers bjuder Fang på en tripp tillbaka till barndom och tonår, med allt vad det innebär av motsägelsefulla känslor, starka intryck och drama. Titeln fick symbolisera livets såväl sorgsna som lyckliga stunder, då blommor förekommer vid bägge tillfällena, och musikaliskt kan man konstatera att dessa känsloyttringar går igen i Sin Fangs tio rätt vackra poplåtar. Ofta ligger ett myller av knaster och samplade elektriska (o)ljud i botten, ovanpå svävar melodier, vän sång och en närmast orkestral fyllighet av instrument. Det här är musik att sväva iväg till som i en luftballong, att ligga på sommargräset och känna hur molnen får en att lätta ifrån jordens yta, men den fungerar också fint som bakgrund till intima fester och middagar. En vag känsla av flower power och brittiskt 60-tal förenas med kammarpop och modern indie och låtarna har förmåga att växa och gro med lyssningarna. Helt originell och egensinnig är Flowers inte, men det är å andra sidan ingen musik som massproduceras heller. Jag gillar känslan av frihet, natur, det lätta stråket av nostalgi och det faktum att man kan hitta mycket i ljudbilden om man gör sig besväret att verkligen lyssna noggrant. Besvär och besvär förresten, det är snarare ett nöje. Tycker gott och väl att du också kan njuta av det ett tag.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …