Friday , February 3 2023
Record Store Day

Record Store Day Göteborg 2013

Den 19 till 21 april hålls Record Store Day i Göteborg med artistuppträdanden, specialutgåvor och aktiviteter. Läs programmet och den officiella pressreleasen nedan.

Record Store Day Göteborg. På skiva och scen 19-21 april.

Den 19-21 april är det dags för Record Store Day Göteborg, en minifestival där musikupplevelser på skiva och scen står i centrum. Sedan starten i USA 2007 har Record Store Day spridits till städer och skivbutiker över hela världen. I Göteborg har intresset växt varje år, och därför utökas årets evenemang till tre dagar på Bengans, Pustervik och Kulturhuset Oceanen. På sikt är visionen att bli norra Europas mest attraktiva Record Store Day.

Record Store Day Göteborg 2013 öppnas av Håkan Hellström, som signerar sitt nya album “Det kommer aldrig va över för mig” från kl 18.00 på fredagen. Under lördagen spelar bl a Miriam Bryant, Division of Laura Lee, Maia Hirasawa, Britta Persson, Petra Marklund och Samling på Bengans och Pustervik.

Under lördagen släpps också mängder av limiterade RSD-releaser på CD och vinyl, bl a specialinspelningar och återutgivningar med Anna Ternheim, Tiamat, Stillborn och Honey Is Cool. På Kulturhuset Oceanen arrangeras en skivmässa med några av landets främsta utställare. Under lördagen bjuder Hifi-klubben på lyssning av aktuella titlar på Pustervik. Dessutom planeras oannonserade uppträdanden och events i skivaffärer, caféer och butiker.

Evenemanget är gratis, förutom lördagens spelning med Samling på Pustervik som kostar 100 kr. 18 år gäller som åldersgräns för entré på Pustervik. Programmet är preliminärt och kan komma att uppdateras. Aktuella akter och tider finns på facebook.com/recordstoredaygbg

FREDAG

Bengans
18:00 Håkan Hellström signering

LÖRDAG

Bengans
12:00 Miriam Bryant signering/spelning

13:00 Maia Hirasawa signering/spelning

14:00 Division of Laura Lee signering/spelning

15:00 Britta Persson/Petra Marklund spelning

16:00 Samling signering/spelning

Pustervik
18:00 Division of Laura Lee

18:30 Maia Hirasawa

19:00 Britta Persson

19:30 Miriam Bryant

23:00 Samling (Woody West)

SÖNDAG

Bengans
TBA

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Manic Street Preachers Your Love Alone Is Not Enough

Record Store Day-tolva från Manics och Nina Persson

"Your Love Alone Is Not Enough" återutges i april.