Makthaverskan – Makthaverskan 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Luxury / Border Music, betyg: 6]

Efter att ha missat Makthaverskans debutalbum, utgivet 2009, har jag inget att jämföra Makthaverskan II med, och det kan både vara en bra och dålig sak, lite beroende på hur man ser det. Vad jag snabbt kan konstatera är i alla fall att den här plattan innehåller indie/alternativpop som färdas på melodiösa vingar och en förtjusande, kvinnlig sångröst tillhörande Maja Milner som verkligen tar ut svängarna och som till stora delar räddar hela klabbet. För till sanning att säga är det inte alla låtar som håller så där jättehög kvalitet, även om det här och var finns riktigt fina, vemodiga melodier också. När fantasin dippar passar det bra att ha en sångerska som ror de halvdana spåren iland. Trots det svenska bandnamnet och en låt titulerad “Drömland” så framförs samtliga sångtexter på engelska. Lite synd, tycker jag, men kanske är en viss flirt med utlandet nödvändig för att ett band som Makthaverskan ska kunna existera och sälja en viss kvantitet skivor. Vad jag tycker är tråkigt med den här gruppen är att de, rent musikaliskt, låter lite väl mycket som andra band. Jag hade önskat att melodierna och sången kunnat få en annan inramning än det tämligen mediokra komp som ofta dominerar här. De tre herrar och två damer som utgör Makthaverskan verkar unga och har framtiden för sig att utveckla den biten på, och jag hoppas att de gör det. Kunde musiken bli mer spännande och mindre “standard-indie” så skulle nämligen Makthaverskan kunna gå riktigt, riktigt långt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …