Thursday , April 18 2024

MF/MB/ – Colossus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adrian Recordings / Border Music, betyg: 8]

MF/MB/ har lyckats igen. Med tio nya låtar, varav en är en cover på Steve Albinis “Passing complexion” som han lirade in med Big Black på 80-talet, och resterande spår komponerade av gruppen själva är även Colossus, liksom föregångaren Folded, en härlig krautkick med svart 80-talssmink. Det är mörkt, repetitivt, medryckande, pulserande, melodiskt, rockigt, rökigt och stökigt, nästan hela tiden fascinerande, men med vissa höjdpunkter som tilltalar mer än andra låtar. Som på förra albumet alltså. Men här är det mer sammanhållet, mer uppstyrt efter en osynlig, frätande linje som bränner svarta märken i själsdjupen. Bandet har tydligen genomgått diverse tråkigheter sedan sist och skapat Colossus, delvis som terapi. Kanske är det det som gör mörkret så påtagligt, så levande och äkta? Samtidigt svänger det för jävla gott om musiken och det är lätt att komma i trans då syntharna upprepar coola tongångar och trummorna ligger på som om varje slag ska bankas rätt in i ryggmärgen på lyssnaren. Samtidigt kan det bli rätt vackert och svävande som i exempelvis “Our next rendezvous” och “Cocktail kid”. Inledningen på musikåret 2013 har hittills sett väldigt positivt och givande ut och MF/MB/:s nya alster hör till de album som hjälpt till med den saken. För vem vill vara utan låtar som “Unto death”, “Art & soul” och “The chant” för att bara välja några ur detta digra pärlband av njutning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …