Zeromancer – Bye-Bye Borderline

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Trisol Music Group, betyg: 7]

Norska Zeromancer ställer sig själv till förfogande i industrirockens tjänst. Bye-Bye Borderline innehåller tio låtar med en sympatisk känsla av bra sång och behagliga melodier. Skivan flirtar gärna några gånger med IAMX och stretchar ut musklerna mot en darrande, mörk horisont. Att den växer efter ett tag är givet. Men är den tillräckligt unik?

Visst finns där ett vemod om än kommersiellt. Skivan lockar i alla fall vackert och med flödande ekon och gitarrer. Den gömmer sig i gränderna och tittar fram i både mjuka och hårda skepnader. I “Ash Wedensday” till exempel, spökar en Nitzer Ebbs slinga. “Montreal” är en modfälld väntan, en nerv, ett snyggt lugn och blir snabbt en favorit. Det finns egentligen inga dåliga låtar på “Bye-Bye Borderline”. Det är välgjort och genomtänkt. Kanske inte hela vägen själpunkterande men klart fan det är en bra skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …