Thursday , August 11 2022

IAMX – The Unified Field

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[singel, PledgeMusic, betyg: 9]

Brittiske Chris Corner aka IAMX fortsätter att skapa magi. Den här gången med singeln “The Unified Field” som innehåller titelspåret, låten “Quiet the Mind” samt två remixar på “The Unified Field”.

Både “The Unified Field” och “Quiet the Mind” är två låtar med olika tempon som bägge innehåller en själ och en elegant sårbarhet. De äger med sitt unikum: Chris skräddarsydda sound som inte hör hemma i genrer utan snarare flörtar både här å där. Han sprider också stjärnglans med sin rena och sublima röst. Det är överväldigande och exklusivt det som Chris förmedlar inifrån sitt kreativa hölje och det kan aldrig bli som någonting annat. Det är någonting att bli berusad på, själsligt.

Så titelspåret parkerar, som vanligt, sin personlighet i mitt inre för alltid. Likaså gör “Quiet the Mind”. Med sin långsamma, alldeles utsökta känsla av sensuell melankoli smeker den varje bladnerv som finns.

Om Webbmaster

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …