Friday , December 1 2023

Dan Reed – Signal Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Zero One Music/ Borders Musik, betyg: 6]

Dan Reed gjorde sig ett namn redan på 80-talet, då med bandet Dan Reed Network. Denna konstellation ägnade sig åt en rätt framgångsrik mix av funk, pop och hårdrock, kan man lite förenklat säga. Åren har passerat sedan dess och Reed gav ut sitt förra soloalbum Coming Up For Air 2010. Innan dess hann han ge ut en ep och An Evening With Dan Reed under 2000-talets första decennium också. Jag har inte hört hans senaste platta, men pressreleasen beskriver Signal Fire som ett hårdare album än det. Då måste det betyda att förra plattan var en riktig mjukis. För inte heller Signal Fire är någon hård platta. Den är snarare popig, melodisk och småtrevlig, men den som förväntar sig hårdrock/ metal av något slag lär bli rejält besviken. Jag hade inga sådana förväntningar. Delvis för att det Reed gjorde med Network inte var särskilt hårt eller tungt, och delvis för att skivomslaget ger helt andra associationer än brutalt mangel och dubbelkaggar. Signal Fire är skapad tillsammans med producenten Rob Daiker (Meredith Brooks, Katy Perry) och influerad av miljön på den svenska västkusten där Reed håller till i turnépauserna. Skivan är inspelad i Oregon och Prag Han bor tydligen i den sistnämnda staden sedan några år tillbaka. Tycker du om Dan Reed sedan tidigare är Signal Fire ett givet köp. Gillar du snygg melodisk pop så kommer du säkert uppskatta ett flertal låtar här. Är du inne på tuffare och hårdare rockgenres så är det lika bra du avstår från den här cd:n. Men visst är det väldigt vackert här och var. Färggrann musik.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …