Wednesday , July 17 2024

Blood Music – The Fire & The Flame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hybris / Border Music, betyg: 5]

Blood Music (Karl Jonas Winqvist från First Floor Power) har i och med The Fire & The Flame gjort klar sin tredje fullängdare. Han inleder plattan med småtrevliga “Glad that you called” tillsammans med Klara och Johanna Söderberg från First Aid Kit, och därefter körar de talangfulla systrarna lite här och var på skivan. Men det förändrar inte den axelryckning jag känner inför det här projektet. Jag tycker inte illa om The Fire & The Flame, men jag får ingen riktig kick av skivan heller. Här och var poppar det upp en låt som känns lite roligare, lite trevligare och lite mindre blek än de övriga, men jag kan för mitt liv inte gå igång på det här på allvar. Både elden och flamman inom mig uteblir. Glöden puttrar dock. Det märks att Blood Music experimenterat och jobbat och sökt sig utmed snåriga vägar för att någonstans i slutänden använda alla idéer till att bygga någonting egensinnigt, till synes med enkla fasader. Så ja, jag känner någonstans att jag borde uppskatta allt arbete och all finess som lagts ner på skivan och som färgar låtarna, men i mina ögon bleknar färgerna och melodierna får inget fäste i vare sig själ eller huvud. Ibland får låtarna inte ens utvecklas, utan blir amputerade innan blombladen slår ut på riktigt, som i “I am sorry I” som kunde ha blivit riktigt bra om den bara fått fortsätta gro och växa. The Fire & The Flame känns som en småpsykedelisk popskiva som innerst inne vill vara prog, men inte vågar svämma över och flöda fritt, utanför popformeln. Nästa gång kanske den gör det. I så fall lovar jag att lyssna extra noga.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …