Friday , December 1 2023

Per Egland – Allt För Din Skuld

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, I Made This, betyg: 6]

Per Egland fortsätter sin kufiska och underfundiga popresa på Allt För Din Skuld, efter förra albumet Slut Dina Ögon Och Dröm Om Egland, från 2010. Även denna gång är herrn såväl underhållande som mindre underhållande. Oftast det förstnämnda dock. Den här plattan känns mer experimentell och högljudd än hur jag minns den förra. Jag placerade då Egland i en gemensam låda med artister som Håkan Hellström, Olle Ljungström, bob hund, Kent och Broder Daniel. Egentligen skulle jag bara vilja lägga till Reeperbahn också. Är det här albumet bättre eller sämre än det förra? Jag ser det nog faktiskt som lika bra. Men annorlunda. Det låter inte likadant. Här finns en mörkare atmosfär och kanske exponeras en mer galen och utforskande sida också. Ändå låter musiken och melodierna enkla och nästan avskalat nakna ibland. I vilket fall som helst är Per Egland en klart originell och spännande artist, en av de där som man i förväg inte riktigt vet vad man kan förvänta sig att han ska göra med nästa släpp. Även låtarna på en och samma skiva skiljer sig rätt mycket från varandra. Det ökar spänningen inför vad som komma skall och koncentrationen håller bättre när den väcks till liv gång på gång. Det här gör naturligtvis att man uppskattar vissa låtar så mycket mer än andra, men det kan det vara värt, och i längden kanske även de man uppskattar mindre kan komma att växa till sig? Det har ju hänt förut med andra artister.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …