Josefina Sanner – These Beads Of Blue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, FinaVille Music, betyg: 6]

Från Värmland till Stockholm med fickorna fulla av sånger Så gick resan och den är inte slut än. “These beads of blue” är Josefina Sanners tredje platta med trevlig…tja, ska vi kalla det singer/songwriter-musik?

Jag skulle gärna ta ett glas vin och lyssna en stund på Josefina Sanner i en pianobar eller rätt sorts rockklubb. Hennes musik är tilltalande, varm och skön men ändå med vissa kanter som ger den svärta, själ och stringens. Det enda som egentligen talar emot Josefina Sanner är musikhistorien. Det finns en myriad av artister som verkar i samma fält som hon därute. Hon har en egen ton, men den skiljer sig inte tillräckligt mycket från alla liknande artister som redan finns. Det är ett öde hon delar med många andra. Det räcker inte bara med att vara okej musikaliskt, det krävs också det där lilla extra om man som lyssnare ska orka engagera sig i en artist. Här saknas i mitt tycke den udden.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …