Zero sammanfattar 2012: Johan Arenbo

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Zeros skribenters årskrönika över 2012 närmar sig sitt slut. Dagens lista kommer från Johan Arenbo.

Vi känner alla till scenariot. En seriös artikel om Mo Yans litteratur eller det ekonomiska läget i Grekland orsakar knappt ens en krusning på Facebook-ytan. En bild på en tokig katt som jagar sin svans får emellertid 923 “likes” redan den första halvtimmen. Samma dilemma gäller naturligtvis inom musikjournalistiken. Djuplodande texter om Rammstein, Metallica eller Lasse Berghagen har inte en chans mot de ulliga hårbollarnas skojiga upptåg.

Enligt devisen “if you can’t beat them, join them” presenterar Zero årets roligaste kattbilder. Oavsett om du betraktar det som postmodern samtidssatir eller genuint nörderi av en sann kattfanatiker (sanningen ligger, som så ofta, någonstans mitt emellan) kommer du förhoppningsvis att sprida listan vidare. Personen bakom den tusende rekommendationen vinner en resa till Kattvik (gäller med lokaltrafik från Katthult och enbart för dem som heter Kat(t)arina).

5) En vacker sommardag och solen skiner. Tänk att vara ung, nyförälskad och … katt!

Katt, Plats 5
4) Okej, den här bilden kanske inte är från 2012, men tog likväl en hedervärd fjärdeplats i den animaliskt hårda konkurrensen. Cat Stevens med en misse är ju faktiskt ganska festligt. Nästan som Snoop Doggy Dogg med en dvärgpudel, Echo & The Bunnymen med Lille Skutt eller Arctic Monkeys tillsammans med en stelfrusen Ian Brown.

Cat Stevens, Plats 4,jpg

3) Riktiga (men likväl kastrerade) män dricker Kronen Export till sin Whiskas.

Katt, Plats 3
2) Då Zero faktiskt snarare är en musik- än en husdjurstidning kände vi oss tvungna att kvotera in lite sex, droger & rock’n’roll. Eller nåja, åtminstone lite missljud. Stray Cats kan slänga sig i väggen.

Katt, Plats 2
1) Obetalbart kul! Haha, hoho och ett kungligt “tihi”. Ni som inte vek er dubbla av det här påkostade fotomontaget bör genast ta er en jamare!

Katt Plats 1

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!