Thursday , July 25 2024

Sin Cos Tan – Sin Cos Tan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Solina Records, betyg: 7]

Jag ska vara fullkomligt ärlig, jag vet inget om vare sig producenten Jori Hulkkonen eller Juho Paalosmaa. Jag har aldrig hört Villa Nah eller Processory. Men tydligen har i alla fall dessa två finska herrar slagit sig samman i Sin Cos Tan och debuterar nu med detta självbetitlade album.
Men ibland behöver man inte ha så mycket förhandsinformation, istället kan man känna efter själv och konstatera att det låter bra. Bandnamnet är inget vidare, men musiken är riktigt trevlig. Elektronisk pop med mycket 80-talskänsla och sång med drag av Monty är vad som når mina öron. Bra melodier, snygg och luftig ljudbild, och en angenäm lyssningsupplevelse rent allmänt. Sin Cos Tan överraskar mig, jag gillar verkligen vad jag hör. Musik mjuk som bomull, men utan att vara intetsägande. Efter halva skivan blir dock musiken lite stillastående och likartad. Här hade behövts någon form av variation för att inte låtarna bara ska flyta ihop till en mjuk ljudmatta. Men ändå, en riktig trevlig skiva att plocka fram när man vill mysa i vintermörkret.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …