Lovisa Negga följer upp debuten

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Drygt ett år har gått sedan Lovisa Negga debuterade med kritikerrosade albumet Kär. Hon fick dock vänta på det kommersiella genombrottet som istället kom under med P3-hiten “Slow”. Ett samarbete med artisten MRTN. En låt som även hamnade högt på Zeros årsbästalistor i fjol.

Synd. är Lovisa Neggas andra fullängdsalbum. Skivan släpps den 28:e december 2012, och här på Zero får du en förhandslyssning av första singeln “Inte riktigt någon tjej för dig”.

Första singeln är en elektronsik poppärla som bär spår av Veronica Maggios musikaliska framgångsrecept. På albumet Synd bjuder hon sedan sedan på en varierad elektronisk kompott. Produktionen som Lovisa själv står för bjuder på känslor som för tankarna från artister som Laleh till Maskinen. Allt skruvas och pumpas fram av tunga basgågnar, sockersöta klockspel med mycket reverb.

Negga har producerat och spelat med artister som Familjen, Den Svenska Björnstammen, 047, Niels Nielsen och MRTN. Hon har under åren varit ute och spelat förband åt artister som Den Svenska Björnstammen, Alice in Videoland, PAGE, Far & Son och Familjen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …