Tuesday , August 9 2022

Sofia Härdig – The Norm of the Locked Room

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Margit Music, betyg: 7]

Det är inte utan nyfikenhet jag laddar in Sofia Härdigs uppskrivna The Norm of the Locked Room i cd-spelaren. Ett par genomlyssningar senare är jag beredd att instämma i hyllningskören. Albumet är nämligen både bra, suggestivt och utmanande.

Musikaliskt leds tankarna omväxlande till Depeche Mode, Sonic Youth och sentida Einstürzende Neubauten. Sofia Härdigs melankoliska och lite raspiga röst är, i sin tur, inte helt olik PJ Harveys.

Mötet mellan nattsvarta melodier, svävande harmonier och känslofylld sång gör The Norm of the Locked Room hjärtslitande, på ett både gripande och uppfyllande sätt. Det här bådar gott inför framtiden och jag tvekar inte att utropa Sofia Härdig till en av årets intressantaste, svenska artister. Alla med det minsta intresse för inhemsk, alternativ musik bör definitivt kolla upp den här plattan!

Om Webbmaster

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …