Tuesday , December 5 2023

State of Grace – Universal Remedy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Musichelp, betyg: 4]

Livekarusellen är en musiktävling som startade i min hemstad Linköping på 80-talet. Sedan några år tillbaka är det en rikstäckande tävling och 2011 var det Heby-kvartetten State of Grace som vann hela klabbet. Sedan dess har de släppt EP:n “The united colors of State of Grace”, turnerat i landet och bland annat spelat påPeace & Love. I bagaget hade de även albumet “Gospels in the wine” och nu är uppföljaren “Universal remedy” här. Men musiktävlingar som Livekarusellen, Musik Direkt och Idol är en sak och den riktiga musikvärlden något helt annat. Det bandet visar upp på denna skiva vittnar dock om att gruppen verkar vara beredd att ta klivet över och etablera sig som ett “riktigt” popband. Produktionen och utförandet låter bra. De levererar energifyllt gitarrpop kryddad med en hel del synthar. Dock finns det fortfarande lite att fila på när det gäller variation och låtskrivande.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …