bob K – Noir/Blanc

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, JONO, betyg: 6]

Uppsalabandet bob K bildades 2000 och har sedan dess gjort sig ett visst namn inom den kristna rocken. Det nämner jag mest för att den genomsnittliga Zeroläsaren kanske inte är så bekant med de referenser bandet nämner, som Kevin Max, Toby Mac eller producenten David Larring som de använt här på sin tredje skiva.

Vill man använda mer profana musikreferenser för hur musiken låter kunde jag ha sagt Coldplay, U2 eller The Killers, för det handlar om pampig, kraftfull arenarock som skapar storslagna känslostormar. Ungefär som om Eskju Divine bytt ut pianot mot ilskna elgitarrer. Men det finns även en småsynthig känsla i musiken som jag gillar. Jag hade gärna hört att bandet tagit tillvara mer på den, samt variera sin feta ljudmatta lite oftare. Det är när de vågar avstå från att vara bombastiska som den mest spännande dynamiken skapas.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …