Saturday , July 13 2024

Mary´s Mine – Another Day Through Beats & Pieces

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Boogie On Records / Distrosongs, betyg: 3]

Maria Friberg, sångpedagog och frilansande vokalist, uppvuxen med artister som Stevie Wonder, Lauryn Hill, Jill Scott och Michael Jackson – den sistnämndes “We´ve got a good thing going” gör hon en cover på tillsammans med Melo på plattan – och uppmärksammad utomlands, albumdebuterar med Another Day Through Beats & Pieces. Resultatet är välgjort, väl sjunget, men tyvärr, också väldigt trist. Musiken svänger inte, låtarna är som bäst mediokra, atmosfären är sval, sången är korrekt men långt ifrån av den sort som biter tag om hjärtat, och det hela bara puttrar på genom tio låtar. Som muzak. Låt efter låt dyker upp och försvinner, men jag känner ingenting och jag glömmer sångerna varefter de tonar ut. Det är ungefär som att lyssna på Sister Sledge från tidigt 80-tal, då de redan bränt sitt bästa krut och “We are family” passerat och inte kan uppnås en gång till. Angående Mary´s Mine så tror jag att hon har allt krut kvar och att den här debuten med sin trista “vuxen-soul” och utslätade r & b kommer ses som det första osäkra steg den är, när Mary´s Mine någon gång framöver exploderar på allvar. För det hoppas jag att hon gör så småningom. Som sångerska är hon ju uppenbarligen talangfull och hon har en fin röst. Framöver hänger allting på låtarna och stuket. Jag kan bara hoppas att Isaac Hayes, Ike & Tina Turner, Yvonne Fair, Barry White, Beth Hart och Duffy blir ledstjärnorna framöver, så de stora, sexiga känslorna får ta vid.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …