Madness of the night – We Are The Gothrockers And We Don't Care

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, , betyg: 6]

Precis som titelspåret antyder har den här duon sina rötter inom gothmusiken. Efter att ha medverkat i ett antal band har Daniel och Abir efter tio års tystnad åter börjat satsa på musiken. Jag kan droppa referenser som både Nightwish och Broder Daniel, men Madness of the night låter inte som nån av dem, utan det är nog mer bekanta detaljer jag hör.

Tre låtar med skrammel, svärta och dystopiska gitarrslingor bjuds vi på. Till en början störs jag av produktionen som nog är tänkt att låta svartklubb och industrilokal men mest låter som det gjorde när jag och polarna lirade i gillestugan och spelade in med en kassettbandspelare ställd framför förstärkaren. Men det tar bara en lyssning innan jag kommer in i bandets värld, särskilt övertygar andra spåret “The state of madness” med sin energi och sin snygga Cave-klocka. Öppningslåten tycker jag dock är svagaste spåret och den växer inte heller med antal lyssningar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …