Wednesday , July 24 2024

Ted Morris – It´s All About You And The Rest´s About Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Blonde & Monkey Music/ Birds Will Sing For You, betyg: 6]

Vissa av Ted Morris låtar på It´s All About You And The Rest´s About Me är riktigt fina med sina sorgsna melodier och snygga arrangemang. Andra spår är direkt tråkiga och ger mig absolut ingenting. Sedan finns det ett par som hamnar i någon sorts mellanland där jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag gillar dem eller inte. Redan inledande “We´re calling it love” tillhör dock topparna, och dit räknar jag även “War”, “Guardian angel” och “I wish”. Sångaren med den behagliga rösten och det engelskklingande artistnamnet heter egentligen Ted Mauritz Svensson, är tjugofem bast och kommer från Mjölkalånga, men bor i Stockholm nu för tiden. Skivan är hans uppföljare till albumdebuten A New Beginning. Texterna är på engelska, handlar främst om personliga kärleksrelationer och ger skivan en stark atmosfär av svärtat allvar. Det är inga glada uppåtlåtar som Ted Morris plitat ihop precis, men för den som sitter uppe sent om nätterna, grubblar och känner sig lite nere, kan It´s All About You And The Rest´s About Me säkert bli en riktigt god vän. Sedan skulle det inte göra ont om bandet ökade tempot någon gång emellanåt. Det går att skapa vemod även till snabbare spår och till nästa släpp är det nog närmast nödvändigt. Ännu en skiva, lika lugn och långsam som den här, skulle nog bara ett fåtal orka med. Ett stort plus för de dramatiska och souliga, orkestrala bitarna för övrigt. De gillar jag.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …