The Sweet Serenades – Help me!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Leon Records, betyg: 5]

Denna duo består av Martin Nordvall och Mathias Näslund och debuterade under amnet The Sweet Serenades 2009 med plattan “Balcony cigarettes”. Precis som många andra svenska artister har de tagit genvägen genom att höras i amerikanska tv-serier, i detta fall “Grey´s Anatomy”, och därmed fått fans och byggt upp en karriär lite vid sidan om den vanliga musikvärlden. Dessutom har man som specialitet att spela på fängelser. Dansar fångarna får låtarna vara kvar på repertoaren.

Dansar man till andra skivan Help me! då? Nja, lite grann kanske. Gruppen har fastnat lite i sitt stressiga indiepopkomp, men gillar man Timo Räisänen funkar det kanske. Själv tycker jag bandet är okej att lyssna på, men jag föredrar att göra det från baren.

Om Webbmaster

Kolla även

Red Cell

Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste …