Tuesday , December 5 2023

Mass Murder Agenda – Bring The Violence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Black Lodge Records / Sound Pollution CD, betyg: 8]

Jag är svag för riktigt snabb, hård och aggressiv industrimetal. Speciellt när den är skapad och framförd med omtanke och kunskap. Genren är den felande länken mellan hårdrock och synth. Således håller jag både Ministry och Marilyn Manson mycket högt, liksom de svenska marodörerna i Man. Machine. Industry. Tack vare Bring The Violence har jag nu hittat ytterligare ett svenskt band att lägga till den listan: Mass Murder Agenda. Gruppen består av fem arga unga män med ett förflutet i band som Face Down, Sexy Death, Kaamos, The Recistance, Construcdead, Nation Beyond och Nil. Tillsammans i Mass Murder Agenda gör herrarna delvis musik som de har allt att tacka Ministry för, t.ex. “Sucker” och “Man kill man”, men istället för att ta den simpla motorvägen och plagiera amerikanarna rakt av kliver man emellanåt in på helt andra skogsstigar, som i “Never again”, “Drawing flies” och skivans enda ballad “One more day”. Den här blandningen gör albumet varierat och mångsidigt, vilket långt ifrån alla band inom genren klarar av att göra, och det förtjänar Mass Murder Agenda ett extra plus i kanten för. Sedan hoppas jag intensivt att ballader inte kommer få ta något större utrymme på kommande skivor, men det tror jag inte kommer att hända heller. Det är nämligen de tuffa spåren som Mass Murder Agenda gör bäst och i stort sett alla låtar här är brutala pungsparkar. En varning bara: Bring The Violence är ingenting för mjukisar. Bara så du vet.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …