Owlmother – Spindelman

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Saft Productions, betyg: 5]

Winding Stairs kanske en och annan av er hört talas om. Det är där man hittar Lina Stina Wedin när hon inte kör solo under namnet Owlmother. Debutalbumet Ugglemor kom 2010 och nu är hon aktuell med uppföljaren Räddhare.

Singeln “Spindelman” (nej, jag blir heller inte klok på djurreferenserna eller språkmixningen, hon sjunger alltså på engelska) ger ett litet smakprov på hur det kommer låta. En låt med helt okej elektronisk pop är vad som möter lyssnaren. Här finns både en dos svärta och en smått pampig känsla, men jag är rädd att det ändå är en låt som lätt glöms bort. Albumet vill jag dock höra, där medverkar Lovisa Negga.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …