6th Awakening – Psycho Path

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Tmina Records, betyg: 6]

Det är svårt att inte nämna Arch Enemy och deras dynamiskt growlande sångerska Angela Gossow när man ska beskriva vad Umeå-bandet 6th Awakening sysselsätter sig med på debutalbumet. Bandets melodiska death metal påminner nämligen starkt om den Arch Enemy gör och Lovisa Lundmark är 6th Awakenings alldeles egna Gossow-klon. Hon sjunger rent, och hon sjunger riktigt bra, men hon growlar också en hel del och det låter mörkt och tungt när hon gör det. Bandet har tidigare bara gjort några demos och ett par videos, så Psycho Path är deras elddop och det får man väl konstatera att de klarat av rätt bra. Skivan innehåller tio spår, varav endast Type O Negatives “My girlfriend´s girlfriend” är en cover. 6th Awakening startades redan 2001 och endast Lovisa Lundmark och gitarristen Mathias Harnerud är kvar från den tiden. Basisten Mathias Jonsson klev dock ombord innan första giget genomfördes 2003. Trummisen Alexander Gustafsson och gitarristen David Jonasson kom med senare. Idag är det dessa musiker som utgör 6th Awakening och det låter riktigt bra om dem. Visst, musiken är inte den mest originella metalgenren har att erbjuda idag, men gruppmedlemmarna gör jobbet och håller mitt intresse vid liv från första till sista spåret i alla fall. Om bandet framöver vågar sig på att bryta ny mark kan det bli ännu mer spännande, men till dess är Psycho Path en fullvärdig skiva inom sitt gebit. Den här gruppen har framtiden för sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …