Thursday , July 25 2024

Peter Nordberg – Här i Nord

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hwilan Grammofon / Birds Will Sing For You Enterprises, betyg: 4]

Peter Nordberg är tydligen känd i Norge, där han spenderat sina senaste sju år som artist. I Norge har han också haft en del hits och gett ut tre album som hälften av duon Johnsen/Nordberg. Här i Nord är artistens tredje soloplatta, inspelad i norska och svenska studios, samt mixad i Los Angeles av någon anledning. Vad Nordberg gör är välspelad, välsjungen vispop med svenska texter om bland annat relationer, sorger och kärlek. Visst, det hela låter rätt bra och proffsigt, men det är samtidigt väldigt snällt, lugnt och helt utan bett. Jag gillar när svenska artister sjunger på svenska, men den här plattan och Nordbergs röst upplever jag som alltför profillös för att jag ska minnas den om en månad eller två. Lyriken är säkert ärligt menad, men den känns alltför konventionell för att vidröra mina knappar och starta något inombords. Det hela låter nästan lite mjäkigt och jag har svårt att ta det till mig. Jag förstår inte riktigt varför jag ska lyssna till Peter Nordberg och hans standardrim och vad jag förväntas finna där. Sångerna säger mig sällan någonting som får fart på vare sig känslor eller intellekt, och många andra inom genren, såväl artister från förr som av idag, tilltalar mig så mycket mer. Peter Nordberg och hans nya skiva har säkert en publik, såväl i Norge som i Sverige, men för mig är och förblir det här albumet inget mer än en axelryckning.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …