Thursday , August 18 2022

Danko Jones – Rock And Roll Is Black And Blue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Taste / Border, betyg: 7]

2012 måste vara Danko Jones-fansens bästa år någonsin. Vi har ju inte bara fått den här plattan, utan även Bring On The Mountain-dvd:n som jag nyligen skrev om, en sprillans biografi om bandet med titeln Too Much Trouble: A Very Oral History Of Danko Jones som släpptes den första oktober och är skriven av Stuart Berman och Danko själv, samt en turné med fem spelningar i Sverige. Snacka om helgjutet party på alla plan! Hur är då nya plattan med den blåslagna rock n rollen? Musikaliskt är det förstås status quo. Vi känner igen Dankos stuk, melodierna, energin, refrängerna, rösten och riffen. Matt DeMatteo och Mike Fraser har återigen proddat och mixat, skivbolaget är detsamma och bäst av allt: Danko Jones, John JC Calabrese och nya trummisen Atom Willard gör inga fans besvikna den här gången heller. Det här gänget är lika pålitliga som Motörhead och AC/DC, så har du gillat dem tidigare gillar du dem fortfarande. Tretton låtar, inklusive en “repris” av “I believed in God” (som bara innehåller lite orgel) levereras denna gång och som vanligt är en del av låtarna starkare och mer minnesvärda än en del av de övriga. Svänger ett gäng gör det förstås, annars vore det inte Danko Jones, men någonting här förmedlar en mörkare och mer allvarlig ton än man är van vid. Texterna är inte bara en massa lovsånger till kvinnor och sex med glimten i ögat, utan de är mer varierade och vem vet, kanske har Danko mognat en aning? Men var inte oroliga, han har inte blivit någon Bob Dylan och Rock And Roll Is Black And Blue går precis lika bra att festa loss till som någonsin bandets tidigare utgåvor.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …