Outshine – Addiction

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gain / Sony Music, betyg: 7]

Until We Are Dead hade sina fördelar, men också sina nackdelar. Likaså är det med Outshines nya giv Addiction, men här finns en väsentlig skillnad mot förra släppet: låtarna! Samtliga är inte dynamitpaket, men spår som “Working class”, “Here now”, “Falling”, “In you I met me” och avslutande “You do bad things to feel alive” är bättre och starkare än någonting som fanns på förra albumet, om ni frågar mig. De här melodierna borrar sig in och stannar där, medan de flesta på förra skivan gick in genom ena örat och ut genom det andra i alltför hög utsträckning. Vad som var bra med den plattan har man dock behållit på den här: sångaren Erlend Jegstads röst, hans rena sång, groovet i de rockigare partierna och drivet. Outshine är fortfarande inget under av originalitet och egensinne, men nog har de tagit ett rejält kliv i rätt riktning med en skiva som Addiction, alltid. Sedan kunde man gott plocka bort de förlegade trummaskinerna som hörs emellanåt. Å andra sidan finns här klart coola gitarriff och soundet låter utmärkt. Allting hörs klart, inklusive texterna, så det är bara att ratta upp volymen och ge sig hän. Göteborgskvartetten har bytt ut basisten David Malm mot Reine Svensson sedan sist, men om det bytet varit väsentligt för musiken vet jag inte. I vilket fall som helst tycker jag att både gamla fans och ni som inte imponerats av Outshine tidigare borde ge denna, gruppens tredje platta, en ordentlig chans. Det är den värd.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …