Wednesday , July 17 2024

Korn – Live At The Hollywood Palladium

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, AFM Records, betyg: 7]

På det här dubbelalbumet, också utgivet som DVD, bjuder Korn på sexton låtar inför en engagerad publik i Hollywood. Samtidigt utforskar man dubstep och elektronisk musik genom att bjuda in Skrillex, Excision, Datsik, Downlink, Kill The Noise och 12th Planet. Låtarna som behandlas är en mix av Korns hits, spår från deras senaste studioalbum och en cover på Pink Floyds “Another brick in the wall”. Att lyssna till konseten utan att se de rörliga bilderna till är säkert tråkigare än att uppleva hela härligheten, men endast musiken är tämligen angenäm trots allt. Vad som förvånar är dock det undermåliga ljudet av rytminstrumenten. Det borde man ha kunnat få till bättre. Annars ger väl Live At The Hollywood Palladium en rätt bra bild av hur Korn låter på scenen idag. Minus gästartisterna förstås. Gruppen som debuterade 1994 och snabbt hamnade i nu-metalfacket är inte längre så enkel att genrebestämma. En låt som “Got the life” gungar här fram på en intensiv discorytm och hårdrocksriffen flyter samman med de övriga influenserna i en upplevelse som snarare är dansant än headbangarvänlig. Undantag som avslutande “Blind” finns naturligtvis, men hela vitsen med det här framträdandet är den musikaliska mixen. Spännande? Nja, sådär tycker jag. Idag är det ju inte helt ovanligt att blanda vildare och mer absurt än så här hos många andra metalband. Korn borde ha kunnat gå längre i experimenterandet och inte nöjt sig med att bara sammanföra ett par, tre musikaliska genrer. Kanske slutar det också än mer öppet och frisinnat en vacker dag, men än så länge är experimentlustan inte extremt progressiv direkt.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …